fbpx
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 6974309679 | +30 6975728064 | +210 9935063

Διαφήμιση στο Google Ads

Διαφήμιση στη Google 

Η προώθηση μέσω του Google Ads  (πρώην Google AdWords) αποτελεί – δικαίως – έναν από τους πρώτους σε προτίμηση και πιο διαδεδομένους τρόπους διαφήμισης στο Internet για επιχειρήσεις, e-shops, blogs και όλων των ειδών ιστοσελίδων. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της διαφήμισης μέσω Google Ads είναι η στοχευμένη προβολή της επιχείρησής μας τη στιγμή που ο καταναλωτής αναζητήσει την υπηρεσία ή το προϊόν που παρέχουμε.

Με απλά λόγια, με την διαφήμιση μέσω Google Ads πετυχαίνουμε:

 • Ενίσχυση του Ιντερνετικού προφίλ – brand της εταιρείας μας.
 • Άυξηση εσόδων ή μετατροπών όπως αγορές προϊόντων, επικοινωνίες, τηλεφωνικές κλήσεις ή εγγραφές στο Newsletter. 
 • Άυξηση επισκεψιμότητας.

Δώρο κουπόνι αξίας 75€.
Στα πρώτα 75€ διαφήμισης, η Google σας δίνει δώρο κουπόνι 75€ για να συνεχίσετε να διαφημίζεστε δωρεάν.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να κάνω Διαφήμιση στο Adwords;

Με την διαφήμιση της ιστοσελίδας / e-shop σας μέσω Google Ads πετυχαίνετε:

 • Ενίσχυση του Ιντερνετικού προφίλ – brand name της εταιρείας σας.
 • Άυξηση εσόδων από αγορές προϊόντων ή μετατροπών όπως επικοινωνίες, τηλεφωνικές κλήσεις ή εγγραφές στο Newsletter σας.
 • Άμεση και σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας.
 • Άμεση προσέλκυση νέων πελατών.
 • Προσέγγιση καταναλωτών/πελατών στοχευμένα και την σωστή στιγμή.
 • Προβολή της επιχείρησης σας σε τοπικό, εθνικό ή ακόμη και παγκόσμιο επίπεδο.

Με ποιούς τρόπους μπορώ να διαφημιστώ στο Google Ads;

Με την προώθηση μέσω Google Ads μπορούμε να προσεγγίσουμε τους καταναλωτές/πελάτες της επιχείρησης σας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους,  ανάλογα με το διαφημιστικό Budget που διαθέτει η επιχείρηση, τον ανταγωνισμό, τους στόχους κ.α.

Οι κύριοι τρόποι διαφήμισης είναι:

 • Search: Καμπάνιες αναζήτησης λέξεων & φράσεων κλειδιών.
 • Display: Καμπάνιες προβολής εικαστικών (banners) με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας σε άλλες ιστοσελίδες
 • Video: Καμπάνιες βίντεο ( συνήθως βίντεο 6 ή 15 δευτερολέπτων, εμφανίζονται αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια ενός video στο YouTube )
 • Remarketing: Δυναμικές – αυτοματοποιημένες καμπάνιες προβολής των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας σε άλλες σελίδες ( πχ αν κάποιος πελάτης δει ένα συγκεκριμένο προϊόν και επισκεφθεί κάποια άλλη σελίδα, θα δει αυτόματα ως διαφήμιση το προϊόν που είχε δει στην δική σας ιστοσελίδα )

Πως με χρεώνει η Google;

Η Google ακολουθεί το μοντέλο χρέωσης CPC (Cost Per Click). Δηλαδή, χρεώνεστε για τη διαφήμιση  σας μόνο όταν ο χρήστης πατήσει στη διαφήμιση σας και κατευθυνθεί στη σελίδα σας. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν χρεώνεστε απολύτως τίποτα!

Πόσο budget χρειάζομαι;

Ανάλογα με τα προϊόντα ή την υπηρεσία που θέλουμε να στοχεύσουμε και την αγορά που απευθυνόμαστε, χρειαζόμαστε και το αντίστοιχο budget όταν κάνουμε διαφήμιση στο Adwords.

Σε ορισμένες πολύ εξειδικευμένες (με πολύ χαμηλό ανταγωνισμό και λίγες αναζητήσεις) αγορές, ένα ποσό των 50€ ανά μήνα ενδέχεται να είναι αρκετό. Στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων, περισσότερα χρήματα, χωρίς να μπορούμε να καθορίσουμε με ακρίβεια εξαρχής το κατάλληλο μηνιαίο ποσό παρά μόν μία εκτίμηση αυτού ανά περίπτωση. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο ανταγωνιστικό είναι ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, τόσο μεγαλύτερο ποσό πρέπει να επενδύσουμε στο Google Ads για να καλύψουμε την αγορά και να βγούμε πρώτοι σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκινάμε με ένα μίνιμουμ ποσό που “αντέχει η τσέπη του πελάτη”, μέχρι να γίνει η ανάλυση της αγοράς – στόχου (συνήθως ένας με δύο μήνες είναι αρκετοί για να συλλέξουμε και να αναλύσουμε ικανοποιητικό αριθμό δεδομένων) και να εκτιμήσουμε την αντίδραση των καταναλωτών.

Όταν δούμε τα πρώτα αποτελέσματα, συνεχίζουμε αυξάνοντας το ποσό της διαφήμισης, κάνοντας όμως πάντα προσεκτικά βήματα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το ποσό που θα επενδύσουμε θα επιστρέψει υπό τη μορφή αγορών / ενδιαφέροντος / επισκεψιμότητας στο πολλαπλάσιο (αυτό που λέμε Return On Investment).

Μπορεί να φτάσουμε να πληρώνουμε ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα στο Adwords (υπάρχουν γιατροί που πληρώνουν 1500€ ή φροντιστήρια που πληρώνουν 1800€). Όμως επειδή λειτουργούμε με το μοντέλο ROI, το ποσό αυτό επιστρέφεται  3, 4, 5  ή και αρκετές φορές περισσότερες πίσω στον επιχειρηματία μέσα από τις πωλήσεις.

Ανάλογα με το budget και τους στόχους, βάζουμε προτεραιότητες με γνώμονα πάντα το αποτέλεσμα.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Η διαφήμιση μέσω Google Adwords εξασφαλίζει άμεση προβολή της επιχείρησής σας στις πρώτες θέσεις τις Google από την πρώτη κιόλας ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε άμεσα την επισκεψιμότητα στη σελίδα σας να αυξάνεται σημαντικά. Η αύξηση επίσης των πωλήσεων των προϊόντων σας ή της υπηρεσίας που παρέχετε θα έρθει σιγά σιγά καθώς θα αυξάνεται η αναγνώριση του brand σας από τους χρήστες που πλέον θα αυξάνονται εκθετικά ημέρα με την ημέρα. Η συνεχής & στοχευμένη διαφήμιση της επιχειρησής σας θα έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις, με αντίστοιχα σημαντικά αυξανόμενα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα; Και αν ναι, πως;

Τα αποτελέσματα των διαφημίσεων είναι μετρήσιμα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, παρακολουθούμε πλήθος διαφορετικών metrics που μας παρέχει η Google, όπως το κόστος ανά κλικ για την κάθε λέξη κλειδί ξεχωριστά, την επισκεψιμότητα που έχει αποφέρει η κάθε διαφήμιση, την σχέση κλικ / εμφάνιση της διαφήμισης, το ποσοστό μετατροπών, το κόστος ανά μετατροπή κ.α

Ταυτόχρονα, με την διασύνδεση της ιστοσελίδας / e-shop σας με το Google Analytics, αποκτάμε ακόμα περισσότερα δεδομένα, με την αξιοποίηση των οποίων βελτιστοποιούμε συνεχώς τις διαφημίσεις που τρέχουμε, ώστε να πετύχουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση με το μικρότερο κόστος.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα, μην ανησυχείτε! Η ομάδα μας αποτελείται απο έμπειρους αναλυτές, που θα κάνουν όλη την δουλεία για εσάς.

Πως επιλέγουμε τις λέξεις κλειδιά για το Google Ads Search;

Πριν ξεκινήσουμε την δημιουργία των πρώτων καμπανιών στο Google Ads, προχωράμε σε μία αναλυτική έρευνα του ανταγωνισμού και της αγοράς στην οποία απευθύνεστε ώστε να καταγράψουμε τους τρόπους που οι χρήστες αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Και όταν λέμε τρόπους, εννούμε τις λέξεις και φράσεις που γράφουν όταν κάνουν αναζήτηση. Στη συνέχεια-και βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας μας- επιλέγουμε τις κατάλληλες λέξεις – φράσεις, με στόχο η τελική λίστα να περιέχει όρους αναζήτησης που συνδυάζουν χαμηλό κόστος και υψηλή κατάταξη.

Που φαίνονται οι διαφημίσεις μου για το Google Ads Display;

Έχουμε τη δυνατότητα να στοχεύσουμε χρήστες βάση συγκεκριμένων δημογραφικών χαρακτηριστικών (φύλο, ηλικία, ενδιαφέροντα κτλ.), βάση αναζητήσεων που κάνουν στη Google (keyword targeting audiences), βάση ιστοσελίδων που επισκέπτονται (placements targeting) κ.α. Σε αυτούς τους χρήστες λοιπόν, η Google, θα εμφανίζει τις display διαφημίσεις σας (παρενθετικά banners) στο δίκτυο προβολής της με συχνότητα που μπορούμε εμείς να επιλέξουμε ώστε να εξασφαλίσουμε δυνατή προβολή, χωρίς ταυτόχρονα να κουράζουμε ή να spam-άρουμε τον χρήστη.

Τι είναι το Remarketing;

Το Remarketing – η αλλιώς Retargeting- είναι η μέθοδος στόχευσης χρηστών που έχουν ήδη επισκευτεί τουλάχιστον μία φορά το site σας, βάση κριτηρίων στόχευσης που θέτουμε κατά περίπτωση. Αποτελεί την πιό αποδοτική μέθοδο διαφήμισης, καθώς στοχεύονται χρήστες που ήδη γνωρίζουν το brand σας και ενδεχομένως, έχουν αλληλεπιδράσει σε μεγάλο βαθμό με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, μπορούμε να στοχεύσουμε χρήστες που έχουν δει κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή το έχουν τοποθετήσει στο καλάθι τους και δεν το έχουν αγοράσει, δείχνοντας τους το προϊόν αυτό εκ νέου σε display διαφήμιση, σε άλλα site που θα επισκευτούν αυτοί αργότερα, τις επόμενες ημέρες. Ή αν για παράδειγμα, έχουν διαβάσει ένα άρθρο σας, μπορούμε να τους διαφημίσουμε προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με το άρθρο σας.

Οι δυνατότητες στόχευσης είναι απεριόριστες, από απλή στόχευση βάση προβολής της αρχικής σας σελίδας, έως και αναλυτικής στόχευσης κοινού ανάλογα με το στάδιο μετατροπής στο οποίο βρέθηκε ο χρήστης την τελευταία φορά που επισκεύτηκε τη σελίδα σας (conversion funnel targeting).

Πως ξεκινάμε και ποιά είναι η διαδικασία;

Πολύ εύκολα και γρήγορα! Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο Google Ads, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας δώσετε πρόσβαση στο λογαριαμσό σας (απλά μας δίνετε τον αριθμό του διαφημιστικού λογαριασμό σας Google και άμεσα αποκτάμε διαχείριση του – εσείς συνεχίζετε να έχετε επίσης δικαιώματα διαχειριστή-. Αν δεν υπάρχει διαφημιστικός λογαριασμός, τότε δημιουργούμε εμείς, κάνουμε όλο το σετάρισμα του και το μόνο που έχετε εσείς να κάνετε είναι να μας δώσετε τα στοιχεία μίας χρεωστικής σας κάρτας από την οποία η Google θα τραβάει τα χρήματα της διαφήμισης.

Για κάθε συναλλαγή, η Google θα σας στέλνει μήνυμα στο email σας, ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή, πόσα χρήματα έχετε δαπανήσει και σε πόσες καμπάνιες.

Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρεωστική κάρτα, υπάρχει δυνατότητα για απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό της Google μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Υπάρχει πιθανότητα να ευθύνεται το site για την κακή απόδοση;

Ναι υπάρχει. Και μάλιστα πολύ μεγάλη.

Τόσο το κόστος ανά κλικ όσο και η θέση στην οποία η Google θα σας εμφανίζει, είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων. Ένας από αυτούς είναι και η “ποιότητα” της ιστοσελίδας σας. Όσο πιο φιλική προς την Google είναι μία σελίδα που καταλήγει μία διαφήμιση, τόσο πιο καλό score παίρνει αυτή η διαφήμιση. Και όσο καλύτερο είναι το score, τόσο καλύτερη είναι η κατάταξη και χαμηλότερο το κόστος της διαφήμισης. Επιγραμματικά, η ταχύτητα, οι τίτλοι, το περιεχόμενο της σελίδας, αν είναι responsive κ.α. μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κατάταξη της διαφήμισης.

Εμείς φροντίζουμε πριν ξεκινήσουμε την δημιουργία των καμπανιών, να προχωρήσουμε σε ένανα αναλυτικό έλεγχο της υπάρχουσας σελίδας και να προτείνουμε αλλαγές αν κρίνουμε ότι μπορεί να επηρεάσουν θετικά τα αποτελέσματα και την απόδοση της διαφήμισης.

Γιατί εμάς;

Αυτό που θα κάνει την διαφήμιση σας και ως συνέπεια και την επιχείρηση σας να ξεχωρίσει, είναι η σωστή διαχείριση και στόχευση των καμπανιών, τα οποία η SolidCube εγγυάται.

 • Η στρατηγική που ακολουθούμε στοχεύει στη μείωση του κόστους για κάθε κλικ στην διαφήμισή σας. Επιδιώκουμε με το ίδιο budget να χρεώνεστε λιγότερο εξασφαλίζοντας leads (πωλήσεις, φόρμες, επικοινωνίες κτλ).
 • Παρέχουμε καθημερινή υποστήριξη των διαφημίσεών σας ώστε να αυξήσουμε την απόδοση της επένδυσης σας (ROI).
 • Παρακολουθούμε διαρκώς και καθημερινά τα αποτελέσαμτα των διαφημίσεων και προβαίνουμε σε βελτιωτικές κινήσεις.
 • Χρησιμοποιούμε πολλαπλά εργαλεία συλλογής στατιστικών δεδομένων και μεθόδους ανάλυσης, ώστε οι  διαφημίσεις σας  να είναι όσο πιο αποδοτικές γίνεται ή όπως  αλλιώς λέμε “To the point!”

Αναλυτικά, πως πετυχαίνουμε τους στόχους της διαφήμισης και τι κάνουμε για εσας:

 • Έρευνα λέξεων & φράσεων κλειδιών για την καλύτερη δυνατή απόδοση.
 • Συνεχή παρακολούθηση & βελτιστοποίηση του λογαριασμού έπειτα από ανάλυση της απόδοσης της διαφήμισης.
 • Αυξομείωση του κόστους διαφήμισης και στόχευση βάση δημογραφικών στοιχείων όπως ηλικία, φύλλο κτλπ ανάλογα με την απόδοση.
 • Έρευνα & στόχευση ανταγωνισμού.
 • Αυξομείωση του κόστους/κλικ – CPC ανάλογα την συσκευή προέλευσης του εκάστοτε πελάτη στην ιστοσελίδα σας (κινητά, tablets, dekstop).
 • Αυξομείωση του κόστους/κλικ – CPC ανάλογα με την ώρα της ημέρας (πχ. αύξηση του κόστους/κλικ – CPC τις καλές ώρες για την επιχείρηση και το αντίθετο).
 • Προσθήκη αρνητικών λέξεων κλειδιών για μείωση του ανεπιθύμητου κόστους.
 • Δημιουργία πολλαπλών λιστών επαναληπτικού marketing για την πλήρη αξιοποίηση των remarketing διαφημίσεων.
 • Δημιουργία και διασύνδεση Google Analytics, για τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων της ιστοσελίδας.
 • Αναλυτικό report κάθε μήνα με τα αποτελέσματα της διαφήμισης.

Είμαστε πιστοποιημένοι Google Partners.

Τί σημαίνει Google Partner; Σημαίνει ότι έχουμε σημαντικό αριθμό ειδικών που είναι πιστοποιημένοι από τη Google. Σημαίνει ότι διαχειριζόμαστε δεκάδες χιλιάδες ευρώ διαφημίσεων το μήνα. Και το πιο σημαντικό: Σημαίνει ότι πετυχαίνουμε τους στόχους των πελατών μας με το παραπάνω. Εμπιστευτείτε μας και εσείς και δείτε τις πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της σελίδας ή του E-shop σας να ανεβαίνει!


startup
85€
/ ΜΗΝΑ
Έως 450€ budget / μήνα
Search, display, dynamic διαφημίσεις
Διασύνδεση με Google Analytics
Προσθήκη αρνητικών λέξεων κλειδιών
Συνεχή παρακολούθηση και βελτιστοποίηση λογαριασμού
Δημιουργία κοινών βάση δημογραφικών στοιχείων
Δημιουργία remarketing κοινού
Sitelinks, Call Extensions, Structured Data Snippets
Αναλυτικό report κάθε μήνα
Setup fee 100€ / ΕΦΑΠΑΞ
top
business
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
139€
/ΜΗΝΑ
Έως 700€ budget / μήνα
Search, display, video, smart, dynamic διαφημίσεις
Διασύνδεση με Google Analytics
Προσθήκη αρνητικών λέξεων κλειδιών
Συνεχή παρακολούθηση και βελτιστοποίηση λογαριασμού
Δημιουργία κοινών βάση δημογραφικών στοιχείων
Δημιουργία remarketing κοινού
Στόχευση display διαφημίσεων μέσω placements, similar audiences, keywords
Έρευνα, ανάλυση & στόχευση ανταγωνισμού
Μηνιαίο στρατηγικό πλάνο
Sitelinks, Call Extensions, Structured Data Snippets
Αναλυτικό report κάθε μήνα
Setup fee 100 € / ΕΦΑΠΑΞ
advanced
ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ E-SHOPS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Άνω των 700€ budget / μήνα
Search, display, video, smart, dynamic, shopping διαφημίσεις
Διασύνδεση με Google Analytics & Google Merchant
Δημιουργία λιστών στόχευσης μέσω analytics & custom events – funnel
Προσθήκη αρνητικών λέξεων κλειδιών
Συνεχή παρακολούθηση και βελτιστοποίηση λογαριασμού
Δημιουργία κοινών βάση δημογραφικών στοιχείων
Δημιουργία remarketing κοινού
Στόχευση display διαφημίσεων μέσω placements, similar audiences, keywords
Έρευνα, ανάλυση & στόχευση ανταγωνισμού
Marketing Consulting
Μηνιαίο στρατηγικό πλάνο
Sitelinks, Call Extensions, Structured Data Snippets
Αναλυτικό report κάθε μήνα
Setup fee 0 €

* Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

Ενδιαφέρεστε για το πακέτο:

STARTUPBUSINESSADVANCED

Γιατί η επιτυχία μαζί μας είναι μονόδρομος. Γιατί η ανάπτυξη της επιχείρησής σας είναι προσωπικό στοίχημα για εμάς. Εμπιστευτείτε στη SolidCube την ανάπτυξη της Online εικόνας της επιχείρησής σας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι για:

* Τα προσωπικά δεδομένα θα κρυπτογραφηθούν

Show Buttons
Hide Buttons