fbpx
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 6974309679 | +30 6975728064 | +210 9935063

Google Analytics

Υπηρεσίες Google Analytics

Εκτοξεύστε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας

Οι υπηρεσίες Google Analytics που εμείς, στη SolidCube, προσφέρουμε σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζουν ότι κάθε στρατηγική κίνηση για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησής σας θα γίνετε με κάθε λεπτομέρεια, βάση αναλύσεων των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που αντλούνται από τη λειτουργία της σελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή ώστε να λύσουμε κάθε απορεία που πιθανόν να έχετε τόσο για τη λειτουργία όσο και τη χρησιμότητα αυτού του σπουδαίου εργαλείου που η Google μας παρέχει απλόχερα και κυρίως δωρεάν.

Τί είναι το Google Analytics;

Το Google Analytics, αποτελεί ένα από τα πιό γνωστά – ίσως το πιό γνωστό- online εργαλείο συλλογής και ανάλυσης δεδομένων που σχετίζονται με την επισκεψιμότητα μίας ιστοσελίδας. Με απλά λόγια, το Google Analytics καταγράφει και συγκεντρώνει πάσης φύσεως δεδομένα (data) που αφορούν την κίνηση στις διάφορες σελίδες του site σας, στατιστικά στοιχεία σχετικά με το κοινό σας, τις προτιμήσεις τους, τα δημογραφικά τους στοιχεία, τη συχνότητα επισκέψεων στη σελίδα σας, τις αγορές που κάνουν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, τα έσοδα της επιχείρησής σας από αυτές τις αγορές και, και … Ο κατάλογος των δυνατοτήτων που προσφέρει το Google Analytics είναι τόσο μεγάλος που πρακτικά είναι αδύνατο να καταγραφεί σε ένα κείμενο.

Πως χρησιμοποιώ το Google Analytics;

Το Google Analytics αποτελεί δωρεάν υπηρεσία της Google. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια να τοποθετήσετε κατάλληλο κώδικα σε κάθε σελίδα του site σας ώστε το Google Analytics με τη σειρά του να ξεκινήσει την καταγραφή των στατιστικών στοιχείων της επιχείρησής σας.

Και επείδη ξέρουμε ότι διαβάζοντας τη φράση “κατάλληλο κώδικα” μάλλον οι περισσότεροι θα εγκαταλείψετε τη σκέψη πρίν καλά καλά ξεκινήσετε, μην αγχώνεστε. Όλες τις διαδικασίες από τη δημιουργία λογαριασμού για την επιχείρησή σας, το σετάρισμα και τη σύνδεση με τη σελίδα σας (ο περίφημος κώδικας που αναφέραμε παραπάνω) τις αναλαμβάνουμε εμείς. Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να μας επιλέξετε.

Πως θα βοηθήσει το Google Analytics την επιχείρησή μου;

Το Google Analytics, όπως γράψαμε και παραπάνω, προσφέρει ένα τεράστιο εύρος πληροφοριών σχετικά με την κίνηση στο site σας, πληροφορία που αν αξιοποιηθεί καταλλήλως, θα εκτοξεύσει τόσο την αποδοτικότητα όσο και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της επιχείρησής σας. Στη SolidCube, αξιοποιούμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο αυτές τις πληροφορίες, τα δεδομένα που αντλούμε από το Google Analytics, και στη συνέχεια, εφαρμόζουμε τεχνικές βελτιστοποίησης τόσο στη σελίδα σας όσο και στις διαφημιστικές καμπάνιες προώθησης αυτής. Και επειδή η ανάλυση δεδομένων δεν είναι δουλειά που μπορεί να αναλάβει ο οποιοσδήποτε διαφημιστής ή Digital Marketeer χωρίς κατάλληλες γνώσεις στατιστικής ανάλυσης, στην ομάδα μας βρίσκεται ένας έμπειρος μαθηματικός και στατιστικός αναλυτής με επιτυχημένη πορεία σε τεχνικές βελτιστοποίησης και αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων. Η στρατηγική μας γύρω από την αξιοποίηση των πληροφοριών της σελίδας σας γίνεται ως εξής:

  • Καθημερινά, συγκεντρώνονται και οργανώνονται με κατάλληλο τρόπο τα δεδομένα του Google Analytics.
  • Στη συνέχεια ξεκινά η φάση της ανάλυσης. Τα δεδομένα αξιολογούνται και αλγοριθμικά μοντέλα βελτιστοποίησης επεξεργάζονται τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί.
  • Τα συμπεράσματα της ανάλυσης συγκεντρώνονται και βάση αυτών, καταστρώνονται εβδομαδιαία πλάνα ενεργειών.
  • Τέλος, εφαρμόζονται κατάλληλες βελτιστοποιήσεις  σε κάθε διαφημιστική καμπάνια ξεχωριστά αλλά και στη δομή της σελίδας σας – πάντα σε συνεννόηση με εσάς- ώστε να παίρνετε το μέγιστο από την επένδυσή σας.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας  και δώστε και εσείς στην επιχείρησή σας το απαιτούμενο“big data profile”!!

Υπηρεσίες Google Analytics για επιχειρήσεις
seo προωθηση ιστοσελιδας

Σχετικά Άρθρα

7 χρυσοί κανόνες για να μην εγκαταλείπουν τη σελίδα σου
7 Τρόποι για να μειώσεις το Ποσοστό Εγκατάλειψης της Ιστοσελίδας σου

Ως ποσοστό εγκατάλειψης ή αλλιώς bounce rate, ορίζεται το ποσοστό των συνολικών επισκεπτών που εγκαταλείπουν ένα site έχοντας δει μόνο μία σελίδα. Δεν προχωράνε δηλαδή σε καμία επιπλέον ενέργεια μέσα στο site, γεγονός που φανερώνει μία αρνητική ενδεχομένως «πρώτη εντύπωση» που δημιουργήθηκε στον χρήστη.

Άρα, όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό Bounce rate, τόσο καλύτερη είναι η αρχική εντύπωση που δημιουργείται στο χρήστη που επισκέπτεται τη σελίδα σου.

Ένδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες μας; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι για:

* Τα προσωπικά δεδομένα θα κρυπτογραφηθούν

Show Buttons
Hide Buttons