fbpx

7+1 Τρόποι διαφήμισης στο Ίντερνετ για επιχειρήσεις

7+1 Τρόποι Διαφήμισης στο Ίντερνετ | SolidCube

“Ποιοί τρόποι διαφήμισης στο Ίντερνετ υπάρχουν;”

Αν πάλι σας μείνουν απορείες και θέλετε να μάθετε περισσότερα πριν επενδύσετε στη διαφήμιση των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας , επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μαζί την προώθηση της επιχείρησής σας στο Ίντερνετ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τους 7 βασικούς τρόπους διαφήμισης στο Ίντερνετ +1 bonus για όσους θέλουν να καινοτομήσουν ακόμα περισσότερο.

 

 

1) Διαφήμιση Google AdWords

Το Google αποτελεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζητήσεων παγκοσμίως με πάνω από 3,5  δισεκατομμύρια μοναδικές αναζητήσεις την ημέρα. Αυτό συνεπάγεται ούτε λίγο, ούτε πολύ πάνω από 40.000 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο.

Όση ώρα διαβάζετε αυτή την παράγραφο δηλαδή, έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως περισσότερες από 300.000 αναζητήσεις  στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Η προώθηση και διαφήμιση με Google AdWords, δεδομένου του τεράστιου αυτού όγκου καθημερινών αναζητήσεων, αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους – αν όχι ο βασικότερος –  για την προώθηση μίας επιχείρησης στο Ίντερνετ.

Σε προηγούμενο άρθρο έχει παρουσιαστεί αναλυτικά, τι είναι το Google Adwords και γιατί να επενδύσω σε αυτό για την προώθηση και διαφήμιση της επιχείρησής μου. Το βασικότερο πλεονέκτημα της διαφήμισης στο Google, είναι το γεγονός ότι ο χρήστης τον οποίο θα προσελκύσετε με τη διαφήμιση σας,  θα έχει έρθει σε εσάς «σχεδόν μόνος του», ύστερα δηλαδή από δικό του ενδιαφέρον για την υπηρεσία ή το προϊόν σας.

Ο χρήστης θα βγει τη «διαδικτυακή του βόλτα» με σκοπό να μάθει πληροφορίες για το προϊόν που ψάχνει, θα επισκεφτεί τα σχετικά «ιντερνετικά μαγαζιά», θα ξεχωρίσει τα καλύτερα προϊόντα και στο τέλος θα προβεί σε αγορά του καλύτερου για αυτόν προϊόντος.

Διαφήμιση στο Google AdWords

 

Αν λοιπόν κάπου σε αυτή την πορεία βρίσκεται και η δική σας επιχείρηση, αν το προϊόν σας, η υπηρεσία ή το άρθρο στο blog σας είναι ξεχωριστό και κυρίως, αν το περιεχόμενο της διαφήμισής σας είναι τέτοιο που θα προσελκύσει τον επισκέπτη, τότε ο τελευταίος είναι πολύ πιθανό να επιλέξει το δικό σας «μαγαζί» για την αγορά του.

Tip: Κουπόνι αξίας 75 ευρώ για να ξεκινήσετε

Η Google σας πριμοδοτεί με ένα κουπόνι αξίας 75 ευρώ για να ξεκινήσετε τη διαφήμισή σας με Google AdWords. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε μία καμπάνια στο Google AdWords και θα πάρετε άμεσα το δωρεάν κουπόνι για να δώσετε επιπλέον ώθηση στη διαφήμισή σας.

 

 

2) Διαφήμιση στο Facebook

 

 

 

Η διαφήμιση στο Facebook αποτελεί την πιό γρήγορα αναπτυσσόμενη μέθοδο διαφήμισης για τις επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε παγκόσμιο επίπεδο, το σύνολο των επιχειρήσεων δαπάνησαν πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια στη διαφήμιση του Facebook. Αύξηση της τάξης του 47% (σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017.

Σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις της ίδιας της εταιρίας κοινωνικής δικτύωσης, πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Facebook. Το πιό εντυπωσιακό είναι ότι περισσότεροι από 800 εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται κάτι στο Facebook καθημερινά.

Το παραπάνω στατιστικό στοιχείο αποτελεί και το βασικό πλεονέκτημα της διαφήμισης στο Facebook. Το κοινό στο οποίο απευθύνεστε είναι πραγματικά τεράστιο και κυρίως, επισκέπτετε τη διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά. Το Facebook αποτελεί μία τεράστια δεξαμενή υποψήφιων πελατών για μία επιχείρηση και για το λόγο αυτό, οι επιχειρήσεις παγκοσμίως το συγκαταλέγουν σε έναν από τους βασικότερούς τρόπους για να διαφημιστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό.

Χρειάζεστε κάτι πιο πειστικό;

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε από τον γνωστό ιστότοπο eMarketer.com τον Απρίλιο του 2017 σχετικά με την αποδοτικότητα του Facebook σε σχέση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το 95,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Facebook παρέχει το καλύτερο ποσοστό κέρδους σε σχέση με το ποσό που διέθεσαν για διαφήμιση συγκριτικά με όλα τα είδη διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

3) Φτιάξτε το δικό σας blog

 

Δημιουργία blog

 

Μπορεί αυτό που μόλις διαβάσατε να σας φαίνεται ολίγον τι «άσχετο» για να διαφημιστείτε στο Internet αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι. Στην πραγματικότητα, η αρθρογραφία σε ένα προσωπικό σας blog μπορεί να εκτοξεύσει την κατάταξη της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης και να ενισχύσει το SEO σας σταθερά και μακροπρόθεσμα. Με ποιόν τρόπο συμβάλει η δημιουργία του προσωπικού σας blog προς όφελος της επιχείρησής σας;

Είναι πολύ απλό.

Το προφίλ των πελατών στο Ίντερνετ είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τους πελάτες στα καταστήματα φυσικού εμπορίου και κυρίως, συνεχώς διαμορφώνεται και αλλάζει. Το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι το γεγονός ότι ο πελάτης στο Ίντερνετ, θα αναζητήσει εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την υπηρεσία που σκοπεύει να αποκτήσει αρκετά πριν προβεί στην αγορά. Θα αναζητήσει πληροφορίες και γνώμες ενδιάμεσα από τη στιγμή που θα σκεφτεί την αγορά, έως τη στιγμή που θα την πραγματοποιήσει. Στην ενδιάμεση αυτή περίοδο αναζήτησης του χρήστη, βρίσκεστε εσείς, με τις πληροφορίες που θα του δώσετε με το ενδιαφέρον άρθρο που θα γράψετε για να του λύσετε τις όποιες απορτείες του δωρεάν και κυρίως, με το να διαφημιστείτε έμμεσα και δωρεάν.

Έχουμε περιγράψει αναλυτικά τί είναι το Content Marketing και πως μπορείτε να επωφεληθείτε με τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου για τους πελάτες σας.

Γράφοντας χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που εμπορεύεστε, ο υποψήφιος πελάτης σας θα ενημερωθεί από εσάς για το προϊόν που τον ενδιαφέρει, θα του λυθούν απορείες, ενδεχομένως θα αποκτήσει μία πιό ολοκληρωμένη άποψη αυτού που ψάχνει και σίγουρα, όταν ολοκληρώσει την ευχάριστη ανάγνωση του άρθρου σας, η πιθανότητα να παραμείνει στη σελίδα σας για να περιηγηθεί στα προϊόντα σας και εν τέλει, να προβεί σε αγορά είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη. Γράφοντας για ζητήματα που ενδιαφέρουν τον χρήστη, έρχεστε ένα βήμα πιό κοντά στο να τον μετατρέψετε σε πελάτη σας.

 

 

4) SEO ή αλλιώς βελτιστοποίηση της σελίδας σας.

 

SEO ή βελτιστοποίηση της σελίδας

 

Η βελτιστοποίηση της σελίδας σας είναι το Α και το Ω για τη μακροχρόνια κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Έχουμε εξηγήσει εδώ αναλυτικά τί είναι το SEO και γιατί είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επενδύσετε σε αυτό όταν φτιάχνετε το site σας. Παρόλο που το SEO δεν αποτελεί άμεσο τρόπο διαφήμισης για τα προϊόντα και τις υπηρασίες σας, η υψηλή κατάταξή σας στη Google για όσο το δυνατόν περισσότερες σχετικές με την επιχείρησή σας λέξεις κλειδιά αποτελούν τον πιό εγγυημένο τρόπο σταθερής προβολής και απήχησης των υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο.

Στη SolidCube παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίας SEO για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για να ανεβείτε στις πρώτες σελίδες της Google.

 

 

5) E-mail marketing

 

Διαφήμιση με newsletter| SolidCube

 

Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι, καθημερινά χρησιμοποιούμε την ηλεκτρονική αλληλογραφία ως μορφή επικοινωνίας, τα emails μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και ως ένας αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης στο Ίντερνετ.  Τα Newsletters επιτρέπoυν στην επιχείρηση να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις προωθήσεις και άλλες προσφορές, βάσει μιας λίστας διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορεί να έχουν αποκτηθεί από διάφορες πηγές, όπως ήδη εγγεγραμένους πελάτες της επιχείρησής σας, άτομα που έχουν κάνει subscribe σε κάποιο κανάλι σας ή έχουν συμπληρώσει μία φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα σας. Μέσω του email marketing μπορείτε να προωθήσετε νέα προϊόντα, προσφορές, ειδικές τιμές και πακέτα για νέους ή υφιστάμενους πελάτες και γενικά, να επικοινωνήσετε την επιχείρησή σας εύκολα και αποτελεσματικά.

Στη SolidCube αναλαμβάνουμε τη διαφήμιση της επιχείρησής σας μέσω newsletter από την δημιουργία έξυπνων banners και κειμένων έως και την αποστολή μαζικών emails στους υποψήφιους πελάτες σας.

 

 

6) Διαφήμιση στο YouTube

 

 

Διαφήμιση στο YouTube

 

 

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν πατάτε να παρακολουθήσετε ένα video στο YouTube, πολύ συχνά πριν ξεκινήσει, εμφανίζεται ένα διαφημιστικό video διάρκειας μερικών δευτερολέπτων το οποίο μάλιστα δεν μπορείτε να σταματήσετε παρά μόνο αν περάσει λίγη ώρα. Τα video αυτά που η αλήθεια είναι ότι πολλοές φορές τα βρίσκουμε “ελαφρώς ενοχλητικά”,  αποτελούν μέρος της προώθησης και διαφήμισης στο YouTube. Και πιστέψτε μας, όσο και αν κάποιοι θεωρούν ότι εκνευρίζουν τον μέσο χρήστη, η διαφήμιση στο YouTube στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Γιατί; Επειδή το YouTube αποτελεί το μεγαλύτερο κανάλι προβολής video εικόνας και ήχου στον κόσμο. Οι χρήστες που επισκέπτονται καθημερινά το YouTube ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια, ενώ τα video που ανεβαίνουν καθημερινά στο YouTube υπολογίζονται περίπου στα 5 δισεκατομμύρια! Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και καταδεικνύουν ξεκάθαρα τις ευκαιρίες διαφήμισης και προβολής που προσφέρει το διάσημο κανάλι στις επιχειρήσεις.

Στη SolidCube, αναλαμβάνουμε τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής διαφημιστικής καμπάνιας στο YouTube για την προβολή της επιχείρησής σας, όσο και στα υπόλοιπα κανάλια προβολής και προώθησης, πάντα με εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών και σε τιμές που προσαρμόζονται ανάλογα με τις δικές σας δυνατότητες.

 

 

7) Διαφήμιση στο Instagram

 

Διαφήμιση στο Instagram

Το Instagram, η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας δημοσιεύονται καθημερινά εκατομμύρια φωτογραφίες και video, αποτελεί τον τελευταίο σε σειρά – όχι σε σημασία – τρόπο διαφήμισης μίας επιχείρησης στο Ίντερνετ που περιγράφουμε σε αυτό τον οδηγό. Οι χρήστες του Instagram μπορούν να ανεβάσουν, να επεξεργαστούν, να επιλέξουν τα κατάλληλα φίλτρα και να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους.

Πώς όμως το Instagram μπορεί να συνεισφέρει στη διαφήμιση της επιχείρησής σας; 

Όπως το Facebook, έτσι και το Instagram αποτελεί μία τεράστια δεξαμενή υποψήφιων πελατών, ανθρώπων που ενδεχομένως να ψάχνουν αυτό που εσείς πουλάτε, την υπηρεσία που εσείς προσφέρετε. Προβάλλοντας το brand name σας, το logo σας ή ακόμα καλύτερα ένα video ή μία συλλογή φωτογραφιών με υπηρεσίες και προϊόντα σας στο Instagram, “συστήνετε την επιχείρησή σας” σε ένα τεράστιο και πολύ ιδιαίτερο αγοραστικό κοινό, μέρος του οποίου μπορεί να μετατραπεί σε πελάτες σας.

Τέλος, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες του Instagram, καθιστώντας το διάσημο μέσω κοινωνικής δικτύωσης ιδανική επιλογή για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών για μία επιχείρηση.

 

 

Bonus: Διαφήμιση LinkedIn

Πέρα από τους παραπάνω 7 βασικούς τρόπους, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, άλλες στρατηγικές και μέσα προβολής της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Ένας από τους τρόπους αυτούς αποτελεί και η  – κατά τη γνώμη μας πολλά υποσχόμενη – διαφήμιση στο LinkedIn.  Η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επαγγελματιών, σας δίνει τη δυνατότητα να διαφημίσετε και τη δική σας επιχείρηση, να δυμοσιεύσετε άρθρα και συμβουλές και γενικά, να προβάλλετε τις υπηρεσίες σας όχι απευθείας σε μεμονομένους πελάτες αλλά απευθείας σε άλλες επιχειρήσεις, σε άλλους επαγγελματίες (το λεγόμενο b2b marketing).

 

Διαφήμιση στο LinkedIn

 

 

Το LinkedIn αποτελεί άγνωστο περιβάλλον για πολλούς χρήστες του διαδικτύου. Επιπλέον, λίγες είναι και οι εταιρίες που αναλαμβάνουν διαφημιστικές εκστρατείες στο LinkedIn λόγω έλλειψης του λεγόμενου know how.

Στη SolidCube, πρωτοπορούμε και αναλαμβάνουμε τη προβολή της επιχείρησής σας στο LinkedIn σχεδιάζοντας διαφημιστικές καμπάνιες για την προβολή του brand name της επιχείρησής σας με σκοπό την αναγνωρισιμότητα μεταξύ άλλων επαγγελματιών που μπορεί να ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με εσάς.

Επιπλέον, με το bonus των 50 ευρώ που το LinkedIn προσφέρει για την πρώτη σας διαφήμιση, παίρνετε και μία δυναμική ώθηση για την πρώτη σας καμπάνια.

Αν όλα τα παραπάνω σας φάνηκαν ενδιαφέροντα, αν  σας βοηθήσαμε να κατανοήσετε λίγο καλύτερα τους τρόπους και τα μέσα που έχετε διαθέσιμα για να συστήσετε την επιχείρησή σας στον κόσμο του Ίντερνετ, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βάλουμε σε εφαρμογή μαζί το σχέδιο ανάπτυξης της επιχείρησής σας.

Επιπλέον, με τις υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων και e-shop αλλά και SEO, παίρνετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προώθησης για να εκτοξεύσετε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας.

Εμπιστευτείτε την SolidCube και κάντε τον ουρανό, το όριο σας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι για:

* Τα προσωπικά δεδομένα θα κρυπτογραφηθούν

Show Buttons
Hide Buttons